Svøm langt- svøm deg til Kos er avsluttet

Årets Svøm langt-kampanje Svøm deg til Kos hadde siste registreringsdag for deltakere 31. mars. Etter det har svømmehallene hatt en oppsummering i sine svømmehaller, trukket ut lokale vinnere og rapportert inn sine resultater. Totalt 227 svømmehaller over hele landet har vært med som lokale arrangører, de fleste av de mener at kampanjen er et positivt tiltak i svømmehallen og så godt som alle ønsker å være med til neste år.

Årets kampanje viser en nedgang i antall deltakere, 12 977. Deltakerne svømte til sammen 139 823 135 meter. 59% av deltakerne klarte kravene. Av disse var det 61% av barna som klarte kravet på 2500m (1500 m for funksjonshemmede), mens 58% av alle voksne klarte å svømme 10 000 meter eller mer (5000m for funksjonshemmede).

På tross av nedgang i antall deltakere, er Norges Svømmeforbund (NSF) er stolt av å gjennomføre en så omfattende mosjonskampanje. Med kampanjen når vi ut til hele landet.  Tilbakemeldinger fra både svømmehaller og deltaker, er at vi med kampanjen klarer å motivere flere til å mosjonere i svømmehallene rundt om. Kanskje ikke alle disse vil være med på kampanjen, men de er i aktivitet og de svømmer!

Kampanjen er oppsummert i Svøm Langt 2018 Sluttrapport. 

Vinnere i årets Svøm Langt

Hovedpremier
Vinner i barneklassen får en ukestur for hele familien fra Apollo. Vinner blant de voksen får en ukestur for to voksne. Og turene går til den fantastiske ferieøya Kos og Apollo sitt familiehotell Kipriotis Maris.  Og de heldige vinnerne er:

 • Barn: Aurora Krestiane Brenden, Bryne ungdomsskole
 • Voksne: Astrid Leiråmo, Meløy Fritidsbad

Weekendopphold for to personer på Thon Hotels:

 • Ann-Cathrin Stokkedal, Ballangen svømmehall
 • Tor Sten Osland, Farrishalllen, Larvik
 • Esther Postuma, Gamlingen, Stavanger
 • Mailja Mitchell, Hundvåg svømmehall
 • Trond Vestby, Kjenn Folkebad
 • Ingvill Halle Barkve, Pirbadet, Trondheim
 • Ulrik Hildring Bøkestad, Sømna svømmehall
 • Erik Mathisen, Tønsberg svømmehall

20 heldige svømmere er trukket ut som vinnere av svømmebriller fra Klubben AS.

Det er også en konkurranse mellom svømmehallene – om hvem som har flest deltakere i forhold til årlig besøk. Beste svømmehaller og vinnere av gavekort på kr 5 000 fra Klubben AS er:

 • Kategori A (2000- 30 000 besøk): Ortun Skole/BS-LK, Bergen
 • Kategori B (30 000- 100 000 besøk): Studentsenteret treningssenter i Bergen
 • Kategori C (over 100 000 besøk): AdO Arena i Bergen

Vi takker våre samarbeidspartnere Apollo Reiser, Thon Hotels, Klubben AS og Enwa badeanlegg for bidrag og premier til årets Svøm Langt-kampanje!

Takk til alle engasjerte som har vært med å gjøre kampanjen mulig. Vi håper deltakere og svømmehaller er fornøyde med kampanjen. Norges Svømmeforbund takker for en flott kampanje med god deltakelse og masse aktivitet!
Share This