Idrettsglede og folkehelse i IL Jotun

Svømming er en idrett for alle – og i IL Jotun er det nettopp dette som er hovedfokuset. De har ikke ambisjoner om å få fram verdensmestre, i alle fall ikke med det første. Kurt Jevnaker, en av ildsjelene i klubben, forteller at det viktigste for klubben er å skape et godt og inkluderende miljø med plass til alle, der trivsel og glede som står i hovedfokus.

“IL Jotun er en tradisjonsrik svømmeklubb. Vi har vært inaktive ei stund, men i 2013 startet vi opp igjen med aktivitet og svømmetrening, med Even Stubbhaug som pådriver og trener. For oss handler det om å fi et tilbud til alle som som ønsker å prøve svømming som aktivitet. Vi har utøvere som trener alt fra en til tre ganger i uka, ut fra hva de slev ønsker og hva som passer i forhold til annen aktivitet.”

Jevnaker sier de har stor glede av Svøm langt-siden. “De mest aktive i klubben svømmer opp mot 2000 meter per svømmeøkt. Grunnlaget for treningen er forslagene til de ulike treningsprogrammene som er lagt ut på hjemmesiden. Med disse programmene kan vi tilby ulike programmer tilpasset ulike nivåer og ambisjoner. Også teknikkøvelsene er supre å bruke!”

Svømmerne i klubben er ivrige i Svøm langt-kampanjen, men de er også med på stevner. “Det gir en ekstra motivasjon å ha noen stevner  å trene til. Her kan vi måle krefter med andre og får våre rekrutter er gøy å få prøve seg litt i konkurranser.”

IL Jotun gjør også en innsats for barna. Klubben samarbeider med all-idretten der de hjelpe til med vanntilvenning og grunnleggende svømmeopplæring.

Til våren har klubben ambisjoner om å arrangera Årdalsstemnet 23.-24.juni ( er lagt inn i terminlista)  50-meters utebasseng med oppvarma vann. Klubben gleder seg – og håper det er mange som vil være med!

 

 
Share This