Svøm deg i form

Svømming er en mosjons- og treningsform alle kan drive med, uavhengig av tidligere erfaring, kondisjon, alder eller funksjonsnivå. Om du ikke er så god til å svømme, er det muligheter for svømmekurs i mange av svømmeklubbene  – eller kanskje finnes det tilbud om vannaerobic eller tilsvarende i nærheten.

Svømming er også en fin avkobling og restitusjon fra annen aktivitet – eller som opptrening etter skade. Trening i vann gir lite belastning på kroppen, samtidig som det er god utholdenhetstrening. For de som har en funksjonsnedsettelse eller sliter med reumatisme er også svømming og aktiviteter i vann supert.
Les mer om alle fordeler ved svømming under menyen Om svømming.

Om du ønsker å bruke svømming til mosjon eller trening og lurer på hvordan du skal komme i gang eller komme videre, har vi lagt ut forslag til til en rekke ulike programmer fra begynner til videregående nivå. Disse finnes under menyen Treningstips.

Når du har startet opp, vil du merke at formkurven stiger allerede etter noen ukers trening. Det kreves hverken svette eller blodsmak i munnen for å komme i form i vannet – bare regelmessig trening og litt svømmeferdighet. De muskel- og leddskader som kan forekomme i andre mosjonsidretter, ser vi nesten aldri blant vann-trimmere. Vannet gir støtte til kroppen, og ved variert svømming eller bevegelse i vannet får du trent opp de aller fleste muskelgruppene.

Svømmetrim gir sunnhet og styrke!

 1. Bedre utholdenhet
  – Skånsom trening av hjerte- og lungefunksjon. Helårstrening uavhengig av vær og føre.
 2. Økt muskelstyrke
  – Bedret blodsirkulasjon og styrke i mange muskelgrupper. Minsker muskelsmerter.
 3. Redusere overvekt
  – Trening øker trivsel og bedrer tarmfunksjonen. Med fornuftig kosthold vil vekten reguleres.
 4. Styrker rygg/mage
  – Treningen er skånsom med liten belastning på ryggen, og beskytter mot ryggsmerter.
 5. Belaster ikke ledd
  – Kan brukes ved opptrening etter skader. Motvirker stivhet i bånd, sener og muskler.

SVØM I VEI OG SVØM DEG I FORM!

 
Share This