Svøm langt – hva og hvordan

SVØM LANGT – og svøm deg til Kos i 2018

Svøm langt er en av Norges største mosjonkampanjer og har vært arrangert siden slutten av 1990-tallet! Men hva går kampanjen ut på?

 1. Målet med kampanjen er å få flest mulig til å bruke svømmehallen som arena for fysisk aktivitet – rett og slett for å bli i litt bedre form og ha bedre helse! Enkelt og greit. De aller fleste har en svømmehall i nærheten de kan svømme i.
 2. Kampanjeperioden er fra 1. januar til 31. mars. I denne perioden er målet at fleste mulig voksne svømmer 10 000m og fleste mulig barn svømmer 2 500m. For personer med funksjonsnedsettelse er målene 5000m og 1500m.
 3. Deltakerne registrerer sine svømte meter – via registreringsløsning på www.svomlangt.no. Her oppretter du en egen bruker/deltaker. Du kan også opprette flere deltakere på din konto, slik at du kan registrere svømte meter både for deg selv og f.eks. for dine barn.
 4. Registrer svømte meter etter hvert gang du er i svømmehallen – da ser du enkelt hvor mye du har svømt totalt og hvor langt du har igjen til målet.
 5. Når kampanje er ferdig – trekkes det ut vinner blant alle deltakere som har klart målet. Hovedpremien er tur til en destinasjon bestemt av samarbeidspartner Apollo. I 2018 er dette Kos. Det er en premie/tur for ungdom/voksne og en for barn. Det er også premier fra Thon Hotels og Klubben AS.

 

Svøm langt – for svømmehaller

 • Dere i de enkelte svømmehall er lokale arrangør av kampanjen.
 • Svømmehallen registrerer sin deltakelse på www.svomlangt.no – enten ved å logge inn på bruker dere allerede har er dere nye, oppretter dere ny bruker.
 • Alle deltakende svømmehaller får tilsendt en Arrangementspakke bestående av t-skjorter, plakater, noen registreringskort og diplomer.
 • Vi oppfordrer alle deltakere til å registrere svømte meter på nett – og ikke bruke manuelle registreringskort.
 • For at deltakerne skal kunne registrere sine svømte meter i deres svømmehall, må svømmehallen være med på kampanjen. Det er derfor viktig at svømmehallen registrerer seg.
 • Alle svømte meter som er registret på nett, er synlig i svømmehallens bruker på Svøm-langt-siden. I menyen til venstre går dere inn på Deltakerliste – her er oversikt over alle som er med i din svømmehall og du har da til en hver tid kontroll over og kan følge med hvor mange som er med og hvor langt de har svømt.
 • I løpet av kampanjen oppfordrer vi til å ha lokale konkurranser, egne premier, få med lokale kjendiser til å markedsføre kampanjen – kort sagt gjøre kampanjen godt synlig og oppfordre til å være med.Avslutning av kampanjen i svømmehallen
 • Når kampanjen er ferdig skal det rapporteres inn antall deltakere og svømte meter. Alle svømte meter på nett – legges automatisk inn i rapporteringsdelen (se menyen til venstre i svømmehallens bruker) – det vil si MYE mindre jobb for dere i svømmehallen.
 • ALLE barn som har klart målet (2500m/1500m) skal ha diplom.
 • Svømmehallen trekker ut lokale vinnere i de ulike kategoriene (barn, ungdom, voksne, funksjonsnedsatte). TIPS: Deltakerlisten på nett kan lagres i excel – gi hver deltaker et nummer, gi også nummer til de med manuelle registreringskort –  – og trekk ut vinnernummer.
 • Svømmeforbundet sentralt trekker ut vinnere blant alle de lokale vinnere.
 • Og – husk konkurransen mellom svømmehallene: Svømmehallene med flest deltakere i forhold til antall besøkende får premie.

Mer informasjon og tips finner du under For svømmehaller.
Share This