Ekte svømmeglede i kampanjens første uker 🐬

Omlag 2000 deltakere over hele landet har så langt funnet veien til sin lokale svømmehall. Noen av de flittigste finner vi i den lille vestlandskommunen Austevoll.

Austevollbadet utsikt
Dette er ekstra stas for oss som kommer fra en liten plass. Vi har brukt mye tid på å legge til rette og motivere deltakere, så det er veldig gøy å se at tallene reflekterer dette, sier Mette Storebø, daglig leder ved Austevollbadet.

Viktig møteplass 💙

Med over 100 aktive deltakere bestående av pensjonister, barn og voksne i alle aldre, ligger alt til rette for å nå pallen i årets kampanje. Kun AdO arena i Bergen har en kan skilte med en høyere andel deltakere.

Dette er en unik mulighet for å få opp aktiviteten i svømmehallen. Det fine med Svøm langt er at det ikke bare er de faste svømmerne som deltar, men også dem som ikke har særlig erfaring fra før.

Hva er hemmeligheten bak den høye deltakerandelen?

Vi snakker med absolutt alle som kommer innom oss. Vår erfaring er at dersom besøkende føler seg velkomne og ivaretatt, kommer de gjerne igjen. Vi prøver å være flinke til å huske at svømmehallen ikke bare er en treningsarena, men også en sosial møteplass, forteller Mette.

Til tross for en god start på kampanjen, legger hun ikke skjul på at konkurranseinstinktet står sterkt.

Vi er i sterk konkurranse med nabokommunen, Bømlo. Det er likevel ikke umulig at vi vil samarbeide om å slå AdO arena i et skikkelig vestlandsoppgjør.
Austevollbadet og Svøm langt-deltakere svømmere Peder og Kåre

Ivrige Svøm langt-deltakere: Hver lørdag kommer Peder og morfar Kåre til Austevollbadet for å svømme sammen.

Synes du det er på tide å gi Vestlandet konkurranse? 🏊🏼‍♂️ Opprett en konto og kom i gang her.