Vilkår & Personvern

Personvern i Svøm langt-kampanjen

Svøm langt driftes av AdO arena Drift AS i samarbeid med sin dataleverandør Funbit AS.

AdO arena Drift AS med org. nr. 913 155 572 er behandlingssansvarlig for behandling av personopplysninger som skjer innen rammen av organisasjonens virksomhet.

Svøm langt-kampanjen er en kampanje med egen nettside som lar deltakerne i kampanjen registrere sine svømte meter i kampanjeperioden. Det er helt frivillig å være med i kampanjen. Kampanjen skal motivere til økt bruk av svømmehallen som arena for mosjon og trening og være et bidrag til den norske folkehelsen.

barn

Informasjon som vi samler om deg er opplysninger du selv oppgir

 • Navn
 • Fødselsdato
 • E-postadresse
 • Mobil
 • Funksjonsnedsettelse
 • Registrerte økter

Hvor en registrert økt består av:

 • Dato
 • Svømmeanlegg
 • Antall svømte meter

Opplysning om funksjonsnedsettelse bes om for de som ønsker å delta i denne klassen og må legges inn for at vi skal kunne vite hvem de er og trekke ut vinnere.

Opplysningen oppgis frivillig og det vil på forhånd bes om et samtykke fra deg før dette oppgis.

Hva brukes informasjonen til?

Vi jobber for å gi deg en tilpasset og god opplevelse av Svøm langt. Her er de formålene vi bruker personopplysninger til:

 1. Gjennomføre Svøm langt-kampanjen og kunne trekke ut vinnere i de ulike kategoriene, samt kunne kontakte vinnere.
 2. Oversikt over egen aktivitet: Du skal hele tiden kunne ha god oversikt over hvor langt du har svømt og hvor langt det er igjen til målet.
 3. Enkel tilgang til registrering av svømte meter inkludert mulighet for å lagre brukernavn og passord i nettleser for enkel innlogging.
 4. Utvikling av kampanjen. Statistikk brukes for å kunne si noe generelt om omfang av og deltakere i kampanjen, samt som grunnlag for videre utvikling av kampanjen.

barn som svømmer

Innsyn, redigering av og sletting av data

Som deltaker i Svøm lang-kampanjen, er det kun data du selv har lagret som er tilgjengelig og disse har du tilgang til i egen profil via svomlangt.no.

Du kan selv redigere dine data her. Du kan også selv slette din profil. Alle personlige informasjon lagret i profilen vil da også bli slettet.

Går du ikke inn og sletter din profil vil opplysningene du har registrert være lagret i våre systemer så lenge du har en profil og er en aktiv deltaker. Dette for at du skal kunne gå tilbake å se egen aktivitet fra tidligere kampanjer du har vært med i.

Om du ønsker hjelp med sletting eller innsyn i dine data kan du kontakte oss via e-post på post@svomlangt.no.

Nettbasert behandling av personopplysninger

Kampanjeansvarlig har det daglige ansvaret for Svøm langt sine nettbaserte behandlinger av personopplysninger på svomlangt.no, med mindre annet er oppgitt under.

Funbit AS er vår totalleverandør for utvikling, drift og vedlikehold av registreringsløsningen i Svøm langt, samt ansvarlig part for lagring av data. Funbit AS behandler følgelig personopplysninger på vegne av AdO arena og Svøm lang kampanjen.

Hvem har tilgang til dine personopplysninger?

Det er AdO arena og Funbit AS som har tilgang til opplysningene som samles inn.

De lokale svømmeanleggene hvor du har registrert økter har også tilgang til dine opplysninger. Dette for å kunne se hvem som er tilknyttet svømmeanlegget og for å kunne trekke ut lokale vinnere.

All statistikk hentet fra kampanjen for øvrig vil være gruppevis og ikke personlig.

voksen som svømmer

Deles informasjonen med andre?

Nei, dine personlige opplysninger blir aldri delt med tredjeparter eller sponserer.

Bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Som deltaker i Svøm langt gir du oss samtykke til å bruke informasjonskapsler.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Nettstatistikk

AdO arena samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på svomlangt.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Vi bruker analyseverktøyene Google Analytics og Facebook Pixel på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra AdO arena til andre aktører.

Recaptcha

Vi bruker 3. generasjons reCAPTCHA teknologi for å beskytte nettsiden mot angrep fra falske brukere, såkalte spambots. Se Google sin personvernerklæring og vilkår for mer informasjon.

Vilkår for Svøm langt

Som bruker av nettsiden må du lese og godta kampanjens brukervilkår og personvernerklæring. Som bruker på nettsiden anses du for å ha akseptert disse vilkårene:

For å kunne bruke registreringsløsningen i Svøm langt, må du registrere deg med grunnleggende kontaktinformasjon. Dine personopplysninger vil kun brukes for å levere deg tjenestene beskrevet i kampanjen og ikke deles med noen. All statistikk hentet fra kampanjen vil være gruppevis og ikke personlig. Det er frivillig å registrere seg i kampanjen. Innsamlede personopplysninger vil aldri bli brukt til andre formål enn det som er beskrevet på denne siden. Dine personopplysninger vil aldri selges eller deles med andre tredjeparter enn de som er omtalt i brukervilkårene eller personvernerklæringen.