Fra Bømlo til Malaga

På Bømlo så har svømming som treningsform blitt nærmest en folkesport, vi intervjuet daglig leder Elin om hvordan kampanjen har vært så langt.

svøm langt 1.jpg

Bømlo Symjehall er den svømmehallen i kampanjen som har nest flest svømte kilometer. Dette er imponerende for den nye svømmehallen som åpnet 3.september 2018. Daglig leder Elin Steinsbø forteller om hvordan årets deltakelse har blitt tatt imot.

Hvordan har kampanjen vært hos dere?

Vi i Bømlo Symjehall er veldig fornøyde med kampanjen og måten den skaper engasjement og motiverer våre gjester til å svømme mer. Dette er med på å skape ett svømmemiljø som de siste årene har blomstret etter at den nye svømmehallen og svømmeklubben startet opp. Tilbudet på Bømlo er nå større enn noen gang.

Svømming er blitt en folkesport på Bømlo og svømmehallen er blitt godt mottatt, og vi i svømmehallen har tilrettelagt for egne tider der svømming blir prioritert deler av åpningstiden. Dette har skapt ett veldig godt miljø, jungeltelegrafen har vært med på å skape en positiv effekt og gjester tar med seg kjente for å svømme. Det kommer stadig nye svømmere til oss.

Vi har prøvd å legge til rette for at alle skal trives og ha det bra når de kommer.

Hvordan har dere fått så mange til å delta?

Vi er veldig tett på brukerne og på hils med alle. På denne måten kjem vi i dialog, får fortalt publikum om kampanjen og motivert di til å bli med. Vår konkurranse mot Austevollbadet skaper ett engasjement og det blir en konkurranse både blant våre svømmere men også mellom anleggene. Gjennom de to første månedene i kampanjen har vi sett at den enkelte blir motivert av å logge meter på svøm langt, og har et mer bevisst mål for kor langt en ønsker å svømme pr økt. Alle som svømmer har egne målsetninger både ukentlig og for kampanjen ut fra eget nivå og forutsetning.

Hva er målet for kampanjen?
Hovedmålet er at alle skal ha glede av å svømme og at flere skal få svømming som sin mosjonsform. Vi har pr dags dato rundt 1200 gjester i uka, og vi tilrettelegger for alle. En har stort ønske om å klare andreplassen i svøm langt, og er stolte over å klare å holde plassen til kampanjeslutt. Kan selvsagt ikke la Austevollbadet passere oss på målstreken!

Fra Bømlo til Malaga
I skrivende stund har alle deltakere fra Bømlo Symjehall bidratt med å svømme 2427 km. Fra Bømlo til Malaga er distansen 2644.86 km*. Dette tyder på at svømmehallen i løpet av mars vil alene nå frem til årets premie destinasjon.

89032796_190775392256802_4006899879497433088_n.jpg

*Distansen er målt i luftlinje