Fra Ballangen til Gran Canaria

Fiona svømmer hele tiden, enten hjemme i Ballangen eller på ferie i Gran Canaria

Fiona 3.jpg

-Jeg kom akkurat hjem fra ferie på Gran Canaria og fikk registrert et par økter til svøm langt-kampanjen, forteller Fiona Jane Ellingsen (64) som bor i Ballangen.

-Jeg spanderte et flott spahotell som hadde et basseng med svømmebaner. Det kostet 15 euro pr. trening for å benytte seg av bassenget, men jeg måtte ha øktene mine.

Til vanlig svømmer Ellingsen i Ballangen svømmehall i Narvik kommune og Ellingsen vil gjerne rose driften.

-De som jobber i Ballangen svømmehall er gode på å tiltrekke seg ulike gjester. Hver uke har et mangfoldig program med egne dametimer, ungdomstimer og livredningskurs. De steller også i stand Hawaiiparty og lager egne kampanjer for å få folk til badet.

Ellingsen er opprinnelig fra svømmenasjonen Australia, men flyttet til Norge på grunn av kjærligheten.

-Jeg var med i det australske landslaget i alpint og giftet meg med treneren min som var norsk, forteller Ellingsen. - Vi fikk muligheten til å overta en gård i Melkedal i Ballangen og flyttet i 1987.

Hvorfor begynte du med svømming?

-Da jeg drev med alpint trengte jeg en alternativ treningsform for å bli bedre på ski. Svømming falt i smak og det var praktisk med en innendørsaktivitet. I 2006 fikk jeg slitasjeskader og måtte bytte hofte. Jeg har fortsatt leddsmerter, sier Ellingsen som også har drevet aktivt med dans. - Etter alle disse årene med trening er det ikke rart at leddene reagerer, men derfor er trening i vann så bra. Svømming gir nesten ingen belastning på leddene og holder kroppen sunn.

Men å komme seg til svømmehallen for å ta sine svøm langt-økter er ikke alltid enkelt.

-Kampanjeperioden (1.jan-31.mars) er preget av storm og ubrøytede veier. Jeg bor litt avsides med en 1-km-gårdsvei, og det er helt vanlig å møte på elg og ubrøytede veier, forteller Ellingsen. -Forrige uke mistet jeg en svømmetrening på grunn av isglatte veier.

Hvorfor er du med i svøm langt-kampanjen?

-Treningen er det viktigste, men med svøm langt-kampanjen får jeg den lille ekstra motivasjonen til å komme meg ut døren og uti bassenget. Og svømmingen er alltid oppkvikkende, sier Ellingsen og takker hovedarrangør AdO arena i Bergen og Norges Svømmeforbund for kampanjen. Hun har deltatt i svøm langt kampanjen siden 2014.

Ellingsen har et fast ukentlig svømmeprogram og oppnådd kravet om 10.000 meter i går.

-Nå har jeg svømt 11.300 meter. Alt registrerer jeg på svomlangt.no., forteller hun.

Vi ønsker Ellingsen lykke til videre i svømmekampanjen!

Fiona 2.jpg

Fiona.jpg