Ingen drømmer går i oppfyllelse dersom man ikke har troen på seg selv

Silje Rongevær Slyngstadli en 19 år gammel svømmer fra Bergen, som har nylig deltatt på VM langbane hvor hun satt ny norsk rekord på 50m bryst. Hun svømmer til daglig i AdO arena og representerer Bergensvømmerne og Åstveit svømmeklubb.

_IMG1251.max-800x600

Silje har god kontroll på hva Svøm langt er, og hun syntes at det er et flott tiltak for å fremme svømming som idrett, og ikke minst for å fremme fysisk aktivitet.

Tror du kampanjen bidrar til at flere benytter seg av svømmehallen enn vanlig?
Jeg tror absolutt at dette kan bidra til at flere bruker svømmehallen mer. Det blir en ekstra motivasjon for å komme seg i aktivitet, en litt vinn vinn situasjon kan man si. Du får ny treningsmotivasjon, skaper gode rutiner og holer deg i aktivitet samtidig som at du enkelt ved å logge antall meter får muligheten til å vinne et reisegavekort på 25 000kr. Det må jeg si er ganske kult!

Hvilke positive endringer håper du å se som et resultat av kampanjen?
Jeg håper flere blir interessert i idretten som følge av kampanjen, og at de fortsetter med svømming selv om konkurransen er ferdig. For meg er svømming en så gøy, men også inkluderende form for fysisk aktivitet med tanke på at det kan gjennomføres av nesten alle nivå og aldre, enten du er konkurransesvømmer eller om du liker best å ta noen rolige lengder. Ikke minst er det skånsomt for ledd og muskler, og et perfekt alternativ til trening når været ikke er på vår side.

429511356_422114780337466_4156442098615876235_n

For Silje så har svømmingen en veldig stor betydning for livet hennes. Hun har gått på alle kurs, og klatret seg opp til Bergensvømmerne hvor hun nå er på landslaget og svømmer på de store internasjonale konkurransene som EM og VM. Som liten syntes hun svømming var utrolig gøy og hun opplevde mye idrettsglede, mestring og sosialt samhold. Dette har vært med på å forme henne til den personen hun er i dag.

Hva er ditt neste mål for svømmingen?
Nå har jeg akkurat kommet hjem fra VM langbane, så neste i rekken er OL. Det er fortsatt et godt stykke dit, men en ting er i hvert fall sikkert. Ingen drømmer går i oppfyllelse dersom man ikke har troen på seg selv. Men først og fremst vil jeg notere meg noen gode personlige rekorder på EM langbane mot slutten av juni.

Har du noen tips til de som svømmer?
Ett tips til de som svømmer er å fokusere på teknikken. Uansett nivå vil forbedring av teknikken være gunstig. Det blir lettere å skape fremgang i vannet, samtidig som det tar mye mindre energi. Husk også at alle har forskjellige utgangspunkt, så det kan være lurt å starte i sitt eget tempo ig jobbe seg gradvis oppover slik at det ikke blir en for stor belastning. Man trenger ikke å svømme flere tusen meter med en gang, for det viktigste er at man er konsekvent, skaper gode rutiner og ikke minst at man får en mestringsfølelse.

Vi ønsker Silje masse lykke til videre i sin karriere som svømmer, og håper å se henne i OL!