Svøm langt i svømmehallen

Er din årets Svøm langt/Svøm deg til Albania godt synlig i din svømmehall? Og har svømmehallen egne kampanjeaktiviteter eller konkurranser?

Ado Arena i Bergen er nasjonalanlegg for svømming og her er det  ulike aktiviteter fra tidig i morgen til sendt på kvelden – hele uka! Også Svøm langt-kampanjen får mye oppmerksomhet og forrige uke la de ut en egen sak på Instagram om kampanjen, der Erlend Alstad, ansatt i Svømmeforbundet og svært ivrig mastersvømmer ble intervjuet.

Med tillatelse fra AdO Arena – her er posten fra deres Instgram-konto. Bilder er tatt av Johanne Magnus i AdO.

Erlend Alstad (52) er mastersvømmer og anleggskonsulent i Norges Svømmeforbund. Nå jobber han med tilrettelegging av den årlige kampanjen: SVØM LANGT som også er Norges største mosjonskampanje.

– Alle som svømmer 10.000 meter mellom 1.januar-31.mars er med i trekningen av en reise for to til Albania med vår hovedsponsor Apollo, forteller Alstad som legger til at det er kortere distanser for barn og de med funksjonsnedsettelse.
I fjor ble det totalt svømt 139 823 135 meter i løpet av kampanjen. Så langt i år er 2000 deltagere registrert på nett og 220 svømmehaller påmeldt.


SLIK DELTAR DU:
På svomlangt.no oppretter du en bruker og så registrerer du antall meter svømt etter hvert besøk i bassenget.
Hovedmålet med den nasjonale kampanjen er å motivere til bedre folkehelse og få flere til å bruke svømmehaller for fysisk aktivitet. Alstad svømmer mye for konkurranser, men også for treningens skyld.
-Folkehelse er viktig, sier Alstad fra bassengkanten – Ikke alle trives på treningssenter. Da kan svømming være et godt alternativ. Det er rett og slett en demokratisk treningsform som passer alle. Min mor på 79 har til og med meldt seg på svøm langt-kampanjen. 


Noen tips til førstegangsdeltagere?
-Begynne i det små. Det kan være lurt å øve litt på høsten, og regne ut hvor mange meter du må svømme i uken for å nå 10.000 meter innen fristen. Om man ikke er vant til å svømme, kan to-tre økter i uken kan være en grei start. 


Alstad finner frem svømmebriller og svømmeføtter i sekken.
-AdO arena er det eneste svømmeanlegget i Norge som fyller alle kravene, sier han og smetter uti. -Bergen kommune er flinke til å legge til rette for idretten i byen. De likestiller idrett, publikum og gjester. Det er det som er så fint. Her svømmer man side om side: atleter, mosjonister, skoleelever, pensjonister etc.


I fjor hadde AdO arena flest registrerte deltagere og satser på hjemmeseier i år også. Alle som klarer sitt krav er med i trekning av reise, gavekort og årskort. (AdO arena være registret svømmehall).
God svømming og lykke til!
#godstemning #svømlangt#
svommeforbundet

Lykke til alle Svøm langt-deltakere!!

 
Share This